23948sdkhjf

Storåkare lämnar Sveriges Åkeriföretag

En av landets större privatägda åkerikoncerner, Sandahlsbolagen i Värnamo, lämnar nu branschorganisationen Sveriges Åkeriföretag.
Det handlar om Sandahlsbolagen-ägda Sandahls Goods & Parcel, Sandahls Fulload och Milles Åkeri som avslutar sitt medlemskap i Sveriges Åkeriföretag.
- Jag kan bekräfta att vi säger upp våra medlemskap i Sveriges Åkeriföretag, säger Thord Sandahl, koncernchef och ägare i Sandahlsbolagen, samt ordförande i Biltrafikens Arbetsgivareförbund till Transport & Logistik Idag/Transportnet. I övrigt har jag inga kommentarer.
Transport & Logistik Idag har tidigare rapporterat att det inom ramen för Fenix-projektet pågick diskussioner om samgående mellan Biltrafikens Arbetsgivareförbund och Sveriges Åkeriföretag. På Sveriges Åkeriföretags initiativ avbröts dessa diskussioner och detta projekt hösten 2014.
- Jag känner till att det finns ett missnöje bland vissa större åkeriföretagare över att projektet om samgående avslutades innan det gjordes klart ett färdigt beslutsunderlag, säger Peter Jeppsson, vd i Biltrafikens Arbetsgivareförbund och Transportgruppen till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Däremot kände jag inte till att Sandahlsbolagen nu lämnar Sveriges Åkeriföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094