23948sdkhjf

Premiär för godståg Zhengzhou – Hamburg

På fredagen anlände det första godståget i DB Schenkers regi från Zhengzhou i Kinas inland till Hamburg i Tyskland. Transporten organiserades av Zhengzhou International Land Port Development and Construction Co., Ltd.
Tågsättet, med 51 containrar, anländet till godsbangården Hamburg-Billwerder under fredagen. DB Schenker är logistikpartner till Zhengzhou för alla tjänster utanför Kina, vilket omfattar såväl operativ drift som kompletterande logistiktjänster.
- DB Schenker i Asien har en utmärkt startposition inom detta område, genom att ha genomfört en transport från Zhengzhou till Billwerder på endast 15 dagar, säger Dr. Rüdiger Grube, ordförande och högste chef i Deutsche Bahn. Den växande kinesiska godstrafiken i kombination med att produktionsintensiva industrier flyttar till det kinesiska inlandet innebär stor potential.
Zhengzhou, provinshuvudstad för Henan-provinesen i Kina, har närmare nio miljoner invånare och är ett betydande industricenra och transportknutpunkt. DB Schenker kan som första internationella logistikleverantör, använda den nya förbindelsen för containerfrakter för olika kunder inom industri och handel.
Sedan tre år tillbaka trafikerar DB Schenker rutten mellan Europa och Asien med tåg och under den senaste tvåårsperioden har fler än 300 godståg skickats til och från Kina. DB Schenker Logistics finns etablerat i Kina sedan årtionden tillbaka och har ett tätt nätverk av filialer i samtliga betydande ekonomiska regioner i landet.
Tågsättet från Zhengzhou till Hamburg tillryggalade den 10 214 kilometer långa sträckan genom Kina, Kazakhstan, Ryssland, Vitryssland och Polen till Tyskland på rekordtiden 15 dagar.
DB Schenker har mångårig erfarenhet av transporter på den Euro-asiatiska rutten. Redan 1973 fraktades den första containern på den transsibiriska rutten. Och det första godståget med Beijing som startpunkt anlände i Hamburg 2008. 2011 startade DB Schenker reguljära veckovisa blocktågfrakter mellan Kina och Tyskland, huvudsakligen för bilindustrin och elektronikindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062