23948sdkhjf

DHL Åkeri – årets APU företag

Eleverna på Anderstorpsskolans fordonsprogram i Skellefteå har röstat fram DHL Åkeri till årets APU företag 2013.
DHL Åkeri har under många år haft ett nära samarbete med Anderstorpskolans fordonsprogram med inriktning på transportteknik. I årskurs tre får eleverna göra praktik på ett företag och under tre veckor får eleverna delta i den dagliga verksamheten tillsammans med en handledare. Ett diplom har undertecknats av de elever som gjort sin praktik på åkeriet och det goda samarbetet har lett till att två av eleverna har fått anställning under sommaren.

– Det är fjärde gången vi delar ut priset och vi hoppas att detta visar att vi uppskattar det engagemang som DHL i Skellefteå visat för vår utbildning. Vi är beroende av engagerade företag för att vi ska kunna hålla en hög kvalitet på våra elevers arbetsplatsförlagda lärande, säger Jörgen Malm , rektor på Anderstorpsskolan i Skellefteå.

APU är en arbetsplatsförlagd utbildning som är obligatorisk för gymnasieskolor med ett yrkesinriktat program. Praktiken startar med en teoridag där eleverna får en genomgång av företagets rutiner och arbetsskydd. Därefter tilldelas varje elev en handledare som eleven får följa under sin utbildningsperiod. Företaget ger under praktiken eleverna utbildning i de moment samt kursmål som är överenskomna mellan skolan och företaget. Efter praktiken utvärderas perioden tillsammans med handledare, elev och undervisande lärare. Eleverna skriver även dagbok under sin praktikperiod.

– Vi är jätteglada och stolta att tilldelas detta diplom. På DHL vill vi vara förstahandsvalet för våra medarbetare och diplomet bevisar att vi har lyckats med att skapa goda förutsättningar att utvecklas och trivas på jobbet även för våra praktikanter. Praktiken betyder mycket för oss och för att DHL Åkeri ska kunna möta morgondagens chaufförer även i fortsättningen, säger Håkan Hedlund , personalsamordnare på DHL Åkeri.

DHL Åkeri har haft mycket goda erfarenheter från samarbetet och har under åren rekryterat nyutbildade chaufförer med en mycket god kompetensplattform. Till sommaren har DHL Åkeri anställt två elever från årets avgångsklass.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062