23948sdkhjf

Postnord Sverige välkomnar ny vd: ”Både utmaningar och stora möjligheter”

Postnord Sveriges nya vd heter Peter Gisel-Ekdahl. Han kommer närmast från rollen som vd för Envirotainer.

I december lämnade Mathias Krümmel hastigt rollen som vd för Postnord Sverige, vilket Transportnet rapporterat. Nu står det klart att Peter Gisel-Ekdahl tillträder rollen som ny vd den 3 juni i år.

Peter Gisel-Ekdahl har en yrkeskarriär med flera ledande roller i internationella industribolag, skriver Postnord i ett pressmeddelande. Han kommer senast från en roll som vd för Envirotainer, en svensk världsledande aktör inom specialtransporter och sammanhållen kylkedja för läkemedelsindustrin.

– Efter en omfattande rekryteringsprocess är vi glada att kunna välkomna Peter Gisel-Ekdahl som ny vd för Postnord Sverige. Vi får en mycket erfaren och framgångsrik ledare med ett starkt kundfokus och goda meriter från stora bolag med verksamhet och försäljning på globala marknader, säger Annemarie Gardshol, vd Postnord Group, i en kommentar.

Peter Gisel-Ekdahl kommenterar beskedet:

– Jag ser fram emot att fortsätta den viktiga transformationsresa som Sverige befinner sig på samt bidra till det pågående arbetet med den nordiska strategin. Postnord är en av Sveriges största arbetsgivare och jag är mycket hedrad över att ta över rollen som vd i ett läge med både utmaningar och stora möjligheter, säger han.

Ylva Ekborn, som de senaste sex månaderna varit tillförordnad vd för Postnord Sverige, återgår nu till sin ordinarie tjänst som chef för Postnord Accelerate, där Postnord Strålfors och Postnord TPL ingår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078