23948sdkhjf

Einride öppnar Nordamerikas största laddstation för tunga fordon

Med 65 laddare och kapacitet att ladda upp till 200 fordon per dag är Einrides nyöppnade laddstation för tunga elektriska fordon den största i Nordamerika.

Einride öppnar den första Einride Smartcharger Station i USA, i staden Lynwood, Los Angeles. Det blir den största i Nordamerika, framgår i pressmeddelandet från Einride.

Stationen är placerad nära hamnarna i Los Angeles och Long Beach som hanterar 29 procent av all containertransporter inom USA:s internationella sjöfartshandel. Laddstationen används idag av Einrides elektriska uppkopplade flottor, inklusive rutter för A.P. Moller - Maersk.

– Öppningen av Einrides första Smartcharger Station i USA är ett viktigt steg för etableringen av digital, elektrisk tungtransport och ett mer motståndskraftigt amerikanskt fraktsystem. Anläggningen möjliggör en snabb övergång till el för denna viktiga region, med tanke på dess närhet till hamnen i Los Angeles, en av världens mest trafikerade containerhamnar och en nyckelaktör för den amerikanska ekonomin, säger Robert Falck, vd och grundare av Einride, i pressmeddelandet.

Utöver laddning av tunga fordon erbjuder Einrides Smartcharger Station en förarlounge med bekvämligheter och tydliga uppdateringar kring laddstatus, effekt och prestanda. Stationen är integrerad med Einride Saga, det intelligenta fraktoperativsystemet som erbjuder AI-drivna datainsikter och styr hela Einrides ekosystem. Integrationen möjliggör realtidsuppdateringar om efterfrågan, plats, timing och användning av laddinfrastruktur.

Stationen är resultatet av ett samarbete med Voltera, utvecklare och ägare av laddinfrastruktur för hållbar transport.

Byggandet av framtida stationer längs USA:s väst- och östkust kommer att påbörjas senare i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08