23948sdkhjf

Speed Group köper företag inom industrilogistik

Speed Group, som verkar inom 3PL och 4PL, har tecknat avtal om att köpa det Göteborgsbaserade företaget Supplier Partner.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Supplier Partner verkar inom industrilogistik och Speed Group uppger att förvärvet av det Göteborgsbaserade företaget, kommer stärka företaget inom industrisegmentet.

– Vi har en uttalad förvärvsstrategi där fokus ligger på synergistiska och lönsamma bolag som kan bredda vårt kunderbjudande inom attraktiva nischer. Här stämmer Supplier Partner väl in. Vi ser en stor potential i företagets erbjudande och ser fram emot att fortsätta att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med platsledningen och alla duktiga medarbetare, säger Jesper Andersson, vd på Speed, i en kommentar.

Supplier Partner omsatte cirka 60 miljoner kronor under förra året och har omkring 60 anställda. Företagets vd, Dick Karlsson, kommenterar:

– Det känns tryggt att lämna över ägandet till Speed, det är ett sunt företag med goda värderingar och rätt fokus. Supplier Partner hamnar i mycket goda händer och jag är övertygad om att med Speed i ryggen kommer möjligheterna för kunderna bli än större och ytterligare kundvärde kan skapas, säger Dick Karlsson.

Under förra året förvärvade Speed Group Scandi Terminal AB av Profura Gruppen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097