23948sdkhjf

Järnvägssatsning i norr

Joakim Matti ska basa för Bjerkings nya satsning – en järnvägsenhet. Den nya avdelningen är bara en del av företagets nationella expansionsplan.

Teknikkonsultföretaget Bjerking ska bygga upp en ny järnvägsenhet, med bas i Luleå. Ansvarig för enheten och uppbyggnaden av den blir Joakim Matti, som rekryterats som chef för den nya avdelningen.

– Min roll innebär att jag i första hand kommer att fokusera på infrastruktur och järnväg, säger Joakim Matti i ett pressmeddelande.

Järnvägsspecialisten Joakim Matti kommer till Bjerking med en hel del rutin i bagaget. Han ska ha nästan 20 års erfarenhet av järnvägsbranschen som han började i direkt efter sin civilingenjörsexamen 2006. Under de cirka 17 år som gått sedan dess har han verkat som konsult.

– Efter att ha arbetat på ett stort börsnoterat företag känns det roligt att komma till ett mindre företag, som dessutom är medarbetarägt. Jag hoppas på att få arbeta mer långsiktigt, både med utveckling och kundrelationer. Som konsult tycker jag det är viktigt att leverera något som gör kunden nöjd.

Bjerkings nya järnvägsenhet är bara en del av det medarbetarägda företagets nationella expansionsplan. Tanken uppges vara att börja bygga upp kontor i både Luleå och Västsverige under 2023.

Enligt Bjerking vill man med expansionen bidra till industriprojekten i norr, inte minst på järnvägssidan och vara en aktiv part i den gröna omställningen.

– Just nu söker vi järnvägskonsulter och jag hoppas kunna locka fler duktiga medarbetare till Bjerking under våren. Planen är att vi på kort sikt ska kunna ta projekt i samarbete med andra företag och på längre sikt hoppas jag att vi ska kunna ta ett helhetsansvar för järnvägsuppdrag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Mathem köper leveransbolag
Innovationsinvesteringar ökar inom branschen
Vägforum 2023: Kostnader för nationell plan under lupp
Ny vd för Castellum utsedd
"Underhåll ska bli det nya buzz-ordet"
Craft går från manuellt lager till helautomatiserat
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.125