23948sdkhjf

Ledare # 1 Fyra megatrender som driver utvecklingen

Den svenska logistikbranschen är inne i en stor omställningsprocess. Fyra större trender driver processen: ny digital teknik, demografi och förändrade flyttmönster, geopolitik och regionalisering samt ett kraftigt ökat behov av energi. Processen är inte på något sätt unik för Sverige utan pågår globalt i hela handels- och transportbranschen. Kanske den allra hetaste frågan ändå kommer att röra energiförsörjning. 

Solceller rullas ut i allt snabbare takt på logistikbyggnader och höga transportkostnader samt höga elpriser sätter press på att hitta rätt geografiskt läge för nya logistikhubbar. Vi lever i en ny ekonomisk verklighet. På sidan 7 intervjuar vi Colliers analyschef Karin Witalis om det rådande läget och spanar mot 2024.

Vi lever i en ny ekonomisk verklighet.

Foed Meliane tog rollen som vd för Widriksson Logistik i mitten av hösten 2022. Widriksson siktar på att växa inom gods och volymer som kräver lite mer, tungt eller ömtåligt gods eller annat gods som ställer krav på chauffören kring till exempel temperatur. 

Tillväxt på marknaden är inget som skrämmer Foed Meliane, tvärtom menar han att det snarare skapar fler möjligheter vilket gör att man kan gallra vilka kunder man själv vill växa med. 2023 kommer för Widriksson att handla i mångt och mycket att landa där bolaget befinner sig just nu och säkra produktionskvaliteten. Vi möter Widriksson Logistiks nya vd på sidan 8.

Trevlig läsning!

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078