23948sdkhjf

Tre månader efter starten: 60-tal tjänster bort från Mathems lager

Miss i prognoserna tvingar delvis Axfoodägda Mathem att skära ned antalet tjänster.

Mathems nya automatiserade lager i Larsboda, söder om Stockholm, har varit igång sedan slutet av förra året och beskrevs vid invigningen som en viktig milstolpe för bolaget. 

Tre månader senare visar det sig att lagret är överbemannat. 50-60 tjänster ska bort, uppger Mathems vd Johan Lagercrantz för Dagens industri.

Lagret i Bromma är stängt sedan en månad tillbaka och med bara ett lager i gång är inte personalbehovet lika stort.  

"Det automatiserade lagret i Larsboda är så pass mycket mer effektivt att det innebär ett mindre personalbehov, totalt sett", säger Lagercrantz, och medger för Di att bolaget gjort vissa missräkningar i sina prognoser.

De medarbetare som berörs är anslutna till Handels. Främst berörs provanställda och och personer från bemanningsföretag.

Mathem har precis som kedjorna tydligt märkt av den allmänna nedgången i e-handeln efter pandemiåren. I oktober gjorde storägaren Kinnevik en brutal nedskrivning av värdet på sitt innehav i bolaget, från 854 till 194 miljoner. Axfood, som äger 16,5 procent, gjorde en annan bedömning och värderade då Mathem till nästan det dubbla jämfört med vad Kinnevik gjorde.

Nyligen reste Mathem 350 miljoner kronor från sina storägare, framför allt Kinnevik och Axfood.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078