23948sdkhjf

Tempcons dotterbolag får ny vd

PL Fraktservice omorganiserar och tillsätter ny vd.

Peter Friberg, operativ chef på Tempcons dotterbolag PL Fraktservice, blir ny vd för bolaget och efterträder därmed grundaren Peter Lengrell. Lengrell kommer att fortsätta inom bolaget, men nu som ledamot i styrelsen. Det uppger Tempcon i ett pressmeddelande.

PL Fraktservice grundades 1994 och blev en del av Tempcon 2018. Bolaget transporterar tempererade varor har ett distributionsnät över Bohuslän, Dalsland, Värmland och delar av Västergötland.

Om förändringarna i samband med vd-bytet skriver Peter Friberg i pressmeddelandet:

”Jag tror inte att förändringarna kommer bli så stora då jag i min roll som operativ chef tidigare varit inblandad i det mesta här på bolaget. Vi måste sätta en ny säljorganisation då det har varit en del av Lengrells arbetsuppgifter men annars är målsättningen att vi ska fortsätta växa organiskt med våra kunder och plocka in nya kunder som kompletterar våra flöden som vi kör idag. Vi ska nyttja våra certifieringar i det arbetet och på lång sikt ska vi vara den naturliga logistikpartnern för verksamheter som hanterar kyl-, frys- och värmegods i regionen. Sedan ska vi naturligtvis fortsätta att ta hand om vår personal. Den uppbackning och det stöd vi fått från hela personalgruppen under de tuffa åren under pandemin är jag övertygad om att vi aldrig hade fått om medarbetarna inte hade trivts här hos oss på PL Fraktservice”.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078