23948sdkhjf

Rederi beställer åtta fartyg från holländska varvet

Det svenska rederiet Erik Thun Group har beställt åtta nya fartyg, som alla kommer att byggas av Shipsveerf Ferus Smit B.V. i Holland. Ordern omfattar fyra torrlastfartyg och fyra tankfartyg.

Erik Thun-gruppen har ingått ett kontrakt om åtta nya fartyg som ska byggas av Shipsveerf Ferus Smit B.V. i Holland.

Det meddelar rederiet.

I kontrakten ingår fyra torrlastfartyg på 5 100 dwt och isklass 1B, som enligt rederiet blir nästa generations Trollmax-fartyg lämpliga för drift i Trollhätte kanal och på Vänern.

De återstående fyra beställningarna avser fyra kusttankfartyg på 7 999 dwt för Thun Tankers BV, som ingår i Erik Thun Group. Detta är en tilläggsorder till de två tidigare beställda tankfartygen av R-klass som ska levereras 2024, och det finns nu totalt sex fartyg i beställning.

Det holländska varvet har byggt över 40 Thun-fartyg

Det holländska varvet Ferus Smit B.V. har genom åren byggt över 40 fartyg åt Erik Thun.

Rederiet säger i pressmeddelandet att de åtta nybyggnaderna är en del av deras förnyelseprogram och fartygen kommer att levereras från oktober 2024 och framåt.

– På Erik Thun har vi en lång historia av att bygga, äga och driva både tank- och torrlastfartyg av olika storlekar och med olika handelsområden, alltid med stort fokus på resurseffektivitet, säger Henrik Källsson, Vice President Erik Thun AB , i pressmeddelandet.

2022 firade Thun Tankers tioårsjubileum och i mars i år firar Erik Thun AB 85-årsjubileum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081