23948sdkhjf

Einride satsar på laddstationer – 100 stycken på tre år

Einride och Polar Structure ska att bygga laddstationer på femton orter i landet och 100 stycken globalt inom tre år.

Tillsammans med Polar Structure, som utvecklar och äger infrastruktur, kommer Einride att bygga så kallade ”Einride Stations” – laddstationer för elektriska transporter. 

Företagen har för avsikt att bygga stationer på upp mot femton orter i Sverige under det kommande året, däribland Rosersberg som öppnar i januari.

– För att kunna hjälpa våra kunder i omställningen till elektriska transporter, lägre kostnader och koldioxidavtryck krävs utöver mjukvara även ett nät av laddstationer. Vår modell för laddinfrastruktur kommer att ge oss möjlighet att leverera våra tjänster i större volym och snabbare takt. Vi är glada att kunna göra den här storsatsningen tillsammans med Polar Structure som har stor kunskap inom såväl infrastruktur som finansiering, säger Christofer Laurell, Senior Vice President, Research & Public Affairs på Einride.

Övriga orter i Sverige som är uttänkta är Hallsberg, Markaryd och Ljungby. Globalt är målet att inom tre år bygga 100 stationer, bland annat i USA.

I slutet av förra året tog Einride in rekordkapital när de stängde sin runa på motsvarande två miljarder kronor. Bland investerarna fanns Polar Structure, EQT Ventures, Northzone, Norrsken VC och Temasek.

Fakta Polar Structure

Bolaget bildades 2019 och verkar inom utveckling och ägande av infrastruktur, bland annat inom järnväg, logistik, energilagring och laddinfrastruktur samt digitalisering och förnyelsebar energi.

Polar Structure

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109