23948sdkhjf

Tyskt fokus på järnvägsfrakt i Skandinavien

Järnvägsgodsoperatören TX Logistik förnyar driftcertifikat i Sverige och Danmark.

TX Logistik AB, det svenska dotterbolaget till tyska TX Logistik AG, kommer att verka i Danmark och Sverige med ett nytt Single Safety Certificate. I en lyckad förnyelse av certifieringen bekräftade European Union Agency for Railways (ERA) för företaget att de uppfyller alla lagkrav för säker järnvägsdrift i båda länderna. Det nya certifikatet löper över fem år och är giltigt till början av december 2027.

Vid förnyelsen fick TX Logistik det tidigare A- och B-certifikatet för Sverige och B-certifikatet för Danmark omvandlat till ett kombinerat säkerhetscertifikat för båda länderna. ERA-certifikatet, som är giltigt utan begränsningar, tillåter även transport av farligt gods.

TX Logistik startade de komplexa förberedelserna för omcertifiering i december 2021. Kärnelementet i arbetet, där ledning och anställda investerade totalt mer än 3 200 arbetstimmar, var omställningen till ett processinriktat säkerhetsledningssystem.

Med det nya Single Safety Certificate sätter TX Logistik också kursen mot ytterligare tillväxt – både på nord- och syd axeln men också inrikes i Sverige. Företaget är redan en av de viktigaste leverantörerna av intermodala godstransporter på järnväg i Sverige. På sträckan mellan Trelleborg, Malmö och Eskilstuna går till exempel ett öppet tågsystem med sju tur- och returavgångar per vecka.

TX Logistik transporterar matvaror mellan Bro och Malmö med tio frekvenser per vecka för Coop, och en blocktågförbindelse trafikeras som företagståg för Walter mellan Trelleborg och Eskilstuna med tre tur-och returresor i veckan. 

I januari 2023 lanserar TX Logistik en helt ny intermodal förbindelse mellan Stockholm Norviks hamn och terminalen i Eskilstuna. Planen är att trafikera den cirka 100 kilometer långa sträckan fem gånger i veckan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.379