23948sdkhjf

Green Cargo återupplivar gammal rutt

Green Cargo återupplivar en gammal rutt från Helsingborgs hamn som lades ner 2008. 

Högre kapacitet och snabba ledtider utlovas när Green Cargo startade sin nya pendel 9 januari från Helsingborgs hamn till Nässjö, Eskilstuna och Stockholm. 

Den nya pendeln kommer ha fem avgångar i veckan, varje måndag-torsdag samt söndag. Pendeln är ett led i Green Cargos projekt IM23 som koncentrerar Green Cargos intermodala trafik till 20 terminaler istället för 42. 

– Genom att konsolidera våra intermodala terminaler blir det bättre kapacitet i vårt nätverk för ökade volymer på järnväg. En del av detta är att effektivisera relationen från Helsingborgs Hamn till Nässjö/Gamlarp och för eventuellt vidare tågtransport till Eskilstuna eller Stockholm Årsta, där ledtiden har effektiviserats. Det har attraherat flertalet kunder, säger Jan Elgström som är kommersiellt ansvarig för IM23 i ett pressmeddelande.

Green Cargo trafikerar 18 destinationer som utgår från Helsingborgs Hamn varje vecka. Det är tre fasta pendlar med sammanlagt 15 avgångar/vecka. Till övriga destinationer lastas tågset gruppvis i hamnen för att sedan rangeras till respektive destination från bangården i Helsingborg.

Destinationer med järnväg till och från Helsingborgs Hamn:

Alnabru

Halmstad

Stockholm

Borlänge

Malmö

Sundsvall

Eskilstuna

Norrköping

Södertälje

Gävle

Nässjö

Trelleborg

Göteborg

Piteå

Umeå

Hallsberg

Sarpsborg

Älmhult

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109