23948sdkhjf

Leman genomför ytterligare expansion

Danska transport- och logistikbolaget tar sitt nästa steg i sin nordatlantiska expansion.

Danska Leman finns numera representerade i nio länder, det efter att bolaget i början av året slog upp portarna till ett nytt kontor på Island. Därmed blir Lemans närvaro permanent i landet och på Island kommer transport- och logistikbolaget att tillhandahålla sjö- och lufttransporter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den som kommer att leda Leman Island är Karl Óðinn Guðmundsson. Han blir ny vd och har tidigare arbetat för Icelandair Cargo som Manager Stations i Reykjavík samt jobbat på JFK Airport i New York.

– Vi är alla otroligt glada över att gå med i Leman-gruppen och introducera företaget på den isländska marknaden. Leman-namnet är ett pålitligt varumärke så vi är övertygade om att vi med stöd från Lemans nätverket runt om i världen kommer att bli väl mottagna på den lokala marknaden, säger Karl Óðinn Guðmundsson, i en kommentar. 

Leman har genomfört ett antal expansioner de senaste åren. Under 2021 och 2022 öppnade bolaget sju kontor i Kina. Året innan grundades Leman Grönland.

– Som speditör på den nordiska marknaden är det viktigt för oss att vi har en egen Leman-närvaro på Island. Vi har sett år på år tillväxt i volym till Island och därför är öppnandet av vårt nya kontor ett logiskt nästa steg i vår nordatlantiska expansion, säger Jesper Autzen vd för Leman Danmark.

Leman

Bolaget grundades 1900 i Köpenhamn.

Leman USA startade 1971, följt av Leman Sverige 1987, Leman Norge 2001, Leman Finland 2006, Leman UK 2010, Leman Grönland 2020, Leman Kina 2021 och Leman Island, 2023.

Koncernen har cirka 750 medarbetare utspridda på 29 kontor.

Leman

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078