23948sdkhjf

DFDS köper transportföretag för miljarder

DFDS har förvärvat transportbolaget McBurney Transport Group.

Rederiet DFDS köpte i  torsdags det irländska transportföretaget McBurney Transport Group i en affär värd 1,2 miljarder danska kronor. Det uppger DFDS i ett företagsmeddelande.

Enligt meddelandet ska köpet stärka de transportlösningar DFDS har åt sina kunder i Storbritannien och Irland.

McBurney Transport Group har sitt huvudkontor i Nordirland. Företaget fokuserar på transporter av kyl- och torrvaror i trailers på väg och färja mellan Irland och Storbritannien.

Köpet av McBurney Transport Group följer DFDS strategiska fokus på kyllogistik, det överlappar befintliga aktiviteter i regionen och ger anslutningsmöjligheter till andra delar av DFDS pan-europeiska transportnätverk.

– Köpet av McBurney Transport Group resulterar i en betydande förstärkning av de lösningar vi kan erbjuda kunder på Irland och i Storbritannien, särskilt i relation till den stabila livsmedelssektorn. Köpet tillför också en större skala till våra befintliga aktiviteter i regionen, säger Torben Carlsen, vd för DFDS.

McBurnley kommer att lägga till 1,3 miljarder danska kronor (1,95 svenska miljarder) i intäkter till koncernens räkenskap.

Som jämförelse var omsättningen i DFDS logistikavdelning 8,6 miljarder danska kronor under årets första nio månader.

– Genom att bli en del av DFDS får vi tillgång till nya utvecklingsmöjligheter. Jag är säker på att den bredare marknadstäckningen, inklusive tillgång till DFDS omfattande transportnätverk, kommer att vara ett plus för våra långvariga kunder. Jag är också övertygad om att våra lojala och engagerade medarbetare kommer att vara trygga och nöjda efter denna transaktion, säger Norman McBurney, OBE, grundare av McBurney Transport Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063