23948sdkhjf

Falkenklev Logistik prisades

Tidigare i december delades Laddguldet ut för sjätte året i rad. Priset för Bästa fastighetsägare gick till Falkenklev Logistik.

Laddguldet delas ut av 2030-sekretariatet och riktar sig till aktörer som verkat för omställningen till fossilfria fordon eller främjat användandet av laddbara fordon. 

Kategorin ”Bästa fastighetsägare” vanns av Falkenklev Logistik som tidigare i år öppnade landets största publika laddpark och solcellspark i södra Sverige.

– Vi satsar inte bara på eldrivna transporter, utan på hela värdekedjan med egenproducerad solel och batterilager. Vi blir lite mer skyddade från kraftiga svängningar i elpriset, och säkrar upp vår verksamhet med kontroll över drivmedlet, säger Victor Falkenklev, vd Malmö, Falkenklev Logistik, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering löd:

”Falkenklev Logistik är den lilla aktören med imponerande slagkraft. Med aktningsvärd beslutsamhet ger de ett lysande exempel på hur framtidens transportlösningar kan inkluderas i kärnverksamheten. Ett strategiskt och klimatsmart helhetstänk syns likt en röd tråd i allt från byggnadsmaterial till laddlösningar och energiförsörjning, där solcellsparker byggs utifrån möjligheten att odla under panelerna. På kort tid har de dessutom skapat Sveriges största laddpark för tung trafik. Medan initiativförmåga och motivation är ledord, ser vi också hur långsiktighet genomsyrar hela verksamheten och skapar förutsättningar för fortsatt höga ambitioner” 

Vinnare av kategorin "Bästa kommun" blev Stockholms stad. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078