23948sdkhjf

Scania: "Marknaden är mer än redo att elektrifieras"

Nästa år börjar Scanias produktion av regionala elektriska lastbilar, men redan nu har fordonsjätten fått in 640 ordrar.

I juni introducerade Scania elektriska lastbilar för regionala transporter, nu har antalet ordrar nått 640 lastbilar, det meddelar fordonsjätten i ett pressmeddelande.

– Med vårt breda utbud av elektrifierade fordon kan vi erbjuda hållbara nollutsläppslösningar för våra kunder. Antalet ordrar vi fått in är ett tecken på att marknaden är mer än redo att elektrifieras, säger Fredrik Allard, Head of Electrification, Scania.

De 640 inkomna ordrarna är ett tecken på att Scanias nya elektriska lastbil är en produkt som möter kraven från kunder som är redo för elektrifiering. De installerade batterierna har en kapacitet på 624 kWh vilket betyder att lastbilarna kan användas för regionala transporter.

– Antalet ordrar av elektriska lastbilar som lagts överträffar våra förväntningar. Över 140 olika kunder från Europa och Mexiko har nu börjat övergången till elektrifierad fordonsflotta. En del har beställt mer än 40 elektriska fordon var, fortsätter Allard.

Introduktionen av regionala elektriska lastbilar var en milstolpe för Scania och företagets partners, genom ökningen av räckvidd. Detta betyder nya möjligheter för ett stort antal kunder och för hela transportekosystemet. Produktionen av regionala elektriska lastbilar börjar fjärde kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
TIP tar över EURO-Leasings trailerflotta i Danmark
Kraftig ökning av konkurser
Helautomatiserat när DHL öppnar sin nya terminal
Efter 2M-kollapsen: Maersk säljer ikoniskt containerfartyg till MSC
SLP köper ytterligare en logistikfastighet
Transportföretagen vill se justerade kör- och vilotidsregler
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.109