23948sdkhjf

Scania: "Marknaden är mer än redo att elektrifieras"

Nästa år börjar Scanias produktion av regionala elektriska lastbilar, men redan nu har fordonsjätten fått in 640 ordrar.

I juni introducerade Scania elektriska lastbilar för regionala transporter, nu har antalet ordrar nått 640 lastbilar, det meddelar fordonsjätten i ett pressmeddelande.

– Med vårt breda utbud av elektrifierade fordon kan vi erbjuda hållbara nollutsläppslösningar för våra kunder. Antalet ordrar vi fått in är ett tecken på att marknaden är mer än redo att elektrifieras, säger Fredrik Allard, Head of Electrification, Scania.

De 640 inkomna ordrarna är ett tecken på att Scanias nya elektriska lastbil är en produkt som möter kraven från kunder som är redo för elektrifiering. De installerade batterierna har en kapacitet på 624 kWh vilket betyder att lastbilarna kan användas för regionala transporter.

– Antalet ordrar av elektriska lastbilar som lagts överträffar våra förväntningar. Över 140 olika kunder från Europa och Mexiko har nu börjat övergången till elektrifierad fordonsflotta. En del har beställt mer än 40 elektriska fordon var, fortsätter Allard.

Introduktionen av regionala elektriska lastbilar var en milstolpe för Scania och företagets partners, genom ökningen av räckvidd. Detta betyder nya möjligheter för ett stort antal kunder och för hela transportekosystemet. Produktionen av regionala elektriska lastbilar börjar fjärde kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095