23948sdkhjf

DAF introducerar elhydrauliskt styrd pusheraxel

DAF presenterar ett nytt, helt elhydrauliskt styrsystem (EHS) i 6x2-dragbilar och jämlastbilar med en styrd pusheraxel. Det nya systemet finns tillgängligt för hela serien med nya generationens DAF-lastbilar: XF, XG och XG⁺ samt XD.

Det nya systemet efterträder den mekaniska varianten. De två styrarmarna och den extra sänkningsarmen ersätts av en elektroniskt styrd styrpumpenhet, vilket resulterar i 30 kg lägre vikt. Tack vare minskad friktion ger det nya EHS-systemet också en 0,3 procent högre bränsleeffektivitet.

Dessutom tar komponenterna i det nya systemet mindre plats på chassit, vilket möjliggör upp till 40 procent större bränsletankar för dragbilsversionen. XD, XF, XG och XG⁺ har en bränslekapacitet på 900 liter.

Med det nyutvecklade elhydrauliska styrsystemet beräknas den optimala styrvinkeln för den styrda pusheraxeln kontinuerligt baserat på hastighet och axelavstånd, vilket garanterar mycket exakt styrning. Vändradien hos dragbilen och lastbilschassit har minskats med ytterligare 12 procent.

Vid hastigheter över 45 km/h låses den nya elhydrauliskt styrda pusheraxeln i rakt läge, vilket garanterar maximal fordonsstabilitet. Den helt omkonstruerade fjädringen, styrningen och lyftfunktionen hos den nya elhydrauliskt styrda pusheraxeln ger högsta förarkomfort.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063