23948sdkhjf

Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta

Tecknar miljardlån för att förnya fordonsflottan.

I slutet av november stod det klart att postnord storhandlat fordon för post- och paketutdelning, bland annat från E-Tron och Mercedes-Benz. Nu har Postnord tecknat ett lån på 1,2 miljarder svenska kronor för att förnya fordonsflottan och ta ett kliv längre mot att bli fossilfria 2030.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Lånet har tecknats med Nordiska investeringsbanken, NIB, och sträcker sig över tio år. Bland annat ska paket- och logistikjätten köpa in fordon som går på el och biodrivmedel, men också elcyklar och investera i laddinfrastruktur.

Enligt Postnord kommer investeringarna resultera i en utsläppsminskning på 20 000 ton per år.

– Det är självklart för Postnord att ta ledningen i logistik- och transportsektorns klimatomställning. Detta är också en resa där vi är beroende av partnerskap. NIB:s lån är viktigt för att vi ska hålla högt tempo i denna viktiga omställning. Det Postnord gör får avsevärd effekt och gynnar många, säger Annemarie Gardshol, vd och koncernchef för Postnord i pressmeddelandet.

De tidigare upphandlingarna av eldrivna fordon som Postnord nyligen avslutade, bestod bland annat av E-Tron modell PRO Litium och 180 e-Sprinter skåpbilar samt 20 stycken av modellen e-Vito från Mercedes-Benz.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078