23948sdkhjf

Stororder för Volvo till Australien

Fordonsjätten har fått den hittills största ordern på ellastbilar.

I början av första kvartalet nästa år kommer 36 eldrivna Volvo FL Electric att börja rulla på vägarna i Sydney. Det står klart efter att transportföretaget Team Global Express lagt en order på ellastbilarna som ska ingå i transportföretagets flotta av distributionslastbilar.

Lastbilarna har en lastkapacitet på 5,5 ton, men kan ha en totalvikt på 16 ton. Fordonen har fyra 66 kWh batteripaket för ökad räckvidd och drivs av ett 600-volts enmotors elektriskt drivsystem.

– Det är tydligt att fler och fler transportföretag runt om i världen vill starta resan mot elektriska utsläppsfria transporter. Volvo är först ut med tunga, eldrivna lastbilar i Australien och vi är glada över vårt samarbete med Team Global Express och andra kunder. Vårt utbud av eldrivna lastbilar är branschens bredaste och gör det möjligt att elektrifiera stora delar av de tunga transporterna redan idag, säger Per-Erik Lindström, ansvarig för affärsområdena Afrika, Mellanöstern, Asien och Oceanien på Volvo Lastvagnar, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.074