23948sdkhjf

Martin & Servera: Nytt system samlar in data

Restauranggrossisten Martin & Servera ska göra leveransprocesserna enklare och effektivare genom att implementera transportledningssystemet Pindeliver.

Tidigare har tester skett genom piloter, men nu kommer transportledningssystemet att användas i hela verksamheten för att bland annat effektivisera körscheman genom ruttoptimering samt öka spårbarheten av ordrar.

– Utrullningen är redan i gång och utfallen hitintills är mycket lovande även om vissa värden kommer att bli tydliga först när vi använt plattformen under en lite längre tid och implementerat all funktionalitet, säger Magnus Schultz, strategi- och utvecklingschef på Martin & Servera, och fortsätter:

– Genom att digitalisera leveransprocesserna kommer vi att kunna samla in väldigt mycket data som vi kan använda för att utveckla verksamheten. Med Pindeliver får vi reda på alltifrån hur många ordrar som har levererats till hur många mil våra lastbilar har kört och då kan vi exempelvis beräkna hur mycket koldioxid som har släppts ut under respektive leverans på ett mycket mer korrekt sätt.

Pindeliver grundades i Göteborg 2012 och fokuserar på digitalisering av last mile logistics-processen samt heltäckande transportledningssystem.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Många falska rykten om drivmedelspriser
Mathem satsar hårdare på expressleverans
SLP köper logistikfastighet – tecknar avtal med Hedin Parts & Logistics
Stor transportstrejk i Tyskland
Statistiken: Fyra av tio företagare upplever försämrad lönsamhet
E22 mellan Fjälkinge och Gualöv får motorväg
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.094