23948sdkhjf

Icas lager i Göteborg utsett till årets Breeam-byggnad

Den 21 april 2021 öppnade Icas nya e-handelslager i Arendal, Göteborg. I höst blev lagerlokalen den första svenska logistikfastighet att certifieras med Breeam Nivå Outstanding, den högsta nivån i den internationella miljöcertifieringssystemet. 

Nu har byggnaden – som ägs och förvaltas av Ica Fastigheter och utvecklats av NCC – utsetts till årets Breeam-byggnad 2022 av Sweden Green Building Council. 

– Vi är väldigt glada och stolta över priset som årets Breeam-byggnad. Ica Fastigheter har högt ställda hållbarhetsmål och det här projektet ligger helt i linje med Icas ambitiösa klimatambition och mål att nå minst netto noll till år 2030, säger Maria Kristensen, chef Inhyrda lokaler & Logistikfastigheter på Ica Fastigheter. 

Ica e-handelslager har ett av Europas största CO2-baserade kylsystem med borrhål i marken för värme- och kylreglering. Den tekniska utformningen gör fastigheten särskilt energieffektiv. Fastigheten har byggts med hög lufttäthet och isolerprestanda för att klara av den stora energiåtgången som kyl-och frysutrymmena genererar.  

Genom att bland annat plantera träd och anlägga grönytor runt fastigheten har den biologiska mångfalden stärkts och möjliggör tillväxt av den naturliga livsmiljön i området, som innan hade låg biodiversitet.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063