23948sdkhjf

DFDS tillbaka på klassisk linje

Det danska rederiet återtar kontraktet på den rutt man har trafikerat de senaste 10 åren.

DFDS återtar kontraktet att trafikera rutten mellan Newhaven och Dieppe. Det nya avtalet löper på fem år och träder i kraft vid årsskiftet. DFDS trafikerar rutten på uppdrag av de franska myndigheterna. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Rutten från Sussex i England till Normandie i Frankrike är redan välkänd för DFDS, som har trafikerat den sedan 2012, och med det nya kontraktet är den rederiets tredje på rutten. Antalet dagliga seglingar varierar från säsong till säsong.

– Vi är mycket glada över att få kontraktet att fortsätta trafikera den viktiga färjeförbindelsen mellan Newhaven och Dieppe. Detta säkrar hundratals lokala DFDS-jobb och gör det möjligt för oss att fortsätta våra ambitiösa planer på att investera i rutten. Vi ser fram emot att öka trafiken och tillföra betydande förbättringar av rutten, inklusive nytt varumärke och en ny tidtabell. Detta kommer att öka frekvensen under den viktiga sommarperioden. Vi har en tydlig vision för ruttens framtid och vi är glada över möjligheten att förverkliga detta under de kommande fem åren, säger Jean-Claude Charlo, chef för den franska organisationen och ruttdirektör i tillkännagivandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125