23948sdkhjf

Kicks och Skincity slås ihop: ”Vi kommer bli starkare tillsammans”

Axel Johnson-bolagen Kicks och Skincity slås ihop och bildar Kicks Group under ledning av Kicks nuvarande vd Freddy Sobin på vd-posten.

”Ambitionen är att skapa bästa möjliga förutsättningar för att stärka sina ledande positioner och respektive kunderbjudande. På en konkurrensutsatt marknad ser bolagen att de blir starkare tillsammans, där de genom sammanslagningen kan dra nytta av såväl varandras kompetenser som kund- och marknadsinsikter”, framgår det i ett pressmeddelande.

Kicks och Skincity ska dock fortsatt att drivas som två fristående varumärken.

– För både Kicks och Skincity är det centralt att konstant vidareutveckla en stark och attraktiv kundupplevelse som säkrar en hållbar och lönsam tillväxt på alla våra marknader. Genom att vi nu går samman och skapar Nordens ledande aktör på skönhetsmarknaden har vi större kraft än någonsin att stärka både Kicks och Skincity ytterligare som ledande destinationer och varumärken. En viktig del är även att våra bolag delar samma värdegrund och vi är övertygade om att vi kommer bli starkare tillsammans, säger Freddy Sobin i en kommentar.

Kicks omfattar 230 butiker i Sverige, Norge och Finland och har därtill en växande onlineaffär. Kicks har sedan 2002 varit en del av Axel Johnson-koncernen medan Skincity förvärvades i sin helhet av detaljhandelsjätten i april i fjol. Detta efter att handelskoncernen först köpte ut investeringsbolaget Rite Ventures i mars 2021 och sedan slukade resterande del av skönhetsbolaget när grundarna Mikael Kjellman och Annica Forsgren Kjellman sålde resterande ägarandel på 18 procent. Axel Johnson har varit delägare i e-handelsbolaget, grundat 2011, sedan 2017.

– För oss har kundnöjdhet alltsedan starten stått i fokus och vi gläds åt att samgåendet med Kicks möjliggör förstärkt kraft till att vidareutveckla och stärka Skincitys position och kunderbjudande. Vi möter framtiden med stor optimism, och vi ser redan nu att vi kommer att kunna dra nytta av de investeringar som Kicks gjort inom bland annat IT, logistik, e-handel, CRM och analytics. Tillsammans stärker vi vår investeringsförmåga och konkurrenskraft - vi blir helt enkelt starkare tillsammans, säger Pernilla Nissler, vd för Skincity i en kommentar.

”Sammangåendet i den nya strukturen väntas kunna fullföljas innan årsskiftet, efter fackligt godkännande”, heter det vidare.

Freddy Sobin blir vd för Kicks Group och Pernilla Nissler ska arbeta vidare med formandet av den nya gruppen in i första kvartalet 2023, tills övergången är slutförd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078