23948sdkhjf

Early Bird och Dooris går samman 

Early Bird och Dooris som i dag ägs av några av landets största mediehus har som avsikt att gå samman för att stärka distributionslösningarna inom e-handeln. 

De två bolagen verkar inom distribution och levererar med hjälp av tidningarnas distributionsnät, paket till kunder under nätterna. 

Nu meddelar mediehusen sitt mål om att skapa ett gemensamt bolag och förhandlingar med respektive fackliga organisationer har inletts. Målsättningen är att stärka positionen och utveckla tjänsten under namnet Early Bird.

– Både Early Bird och Dooris ökar i volym, trots att den svenska e-handelsmarknaden bromsat in under 2022. Ambitionen med ett samgående är att vi ska kunna nyttja den bästa tekniken och kompetensen från båda bolagen. Detta för att skapa en ännu bättre tjänst med snabba och smidiga leveranser för slutkund och fortsätta öka våra marknadsandelar, säger Gustaf Öhrn, styrelseordförande Early Bird i ett pressmeddelande.

Pelle Lönn, nuvarande vd för Early Bird föreslås fortsätta i det sammanslagna bolaget.

– Ingående parter har en gemensam syn på paketmarknaden och vad som krävs framåt när det kommer till att arbeta smart och hållbart. Marknaden är under konsolidering och genom ett samgående kommer vi kunna bygga en ännu bättre och starkare position – tillsammans och under ett gemensamt varumärke, säger Anders Eriksson, vd Bonnier News.

Early Bird och Dooris

Early Bird ägs av Bonnier News, Schibsted, NTM, Stampen Media, Gota Media, NWT Media och VK Media.

Dooris ägs till lika delar av Bonnier News och Schibsted.

– Med paketleverans i hela landet före frukost har Early Bird, Dooris och alla vi delägare ambitionen att ta en stark position i Sverige. Helt i linje med Helthjem i Norge, som vi på några år utvecklat till en värdefull e-handelspartner med närmare 20 procents marknadsandel. Vår avsikt är nu att ta med oss dessa erfarenheter för att tillsammans bygga ett gemensamt bolag, säger Cathrine Laksfoss, vd Schibsted Ecommerce & Distribution.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109