23948sdkhjf

Volvo Amazon tillbaka... nästan

Åter igen blir Volvo Amazon något att räkna med. Denna gång när Volvo Lastvagnar tar emot en order på ellastbilar från logistikjätten Amazon.

Vid årsskiftet kommer helelektriska tunga lastbilar att börja levereras till Amazon i Tyskland. Det står klart efter att e-handelsjätten lagt en order på 20 Volvo FH Electric.

– Stora aktörer inom transportbranschen spelar en nyckelroll i att leda branschens arbete med att sänka sitt koldioxidavtryck. Därför är jag glad att Amazon samarbetar med oss för att minska sina utsläpp för längre och tyngre transportuppdrag, säger Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management på Volvo Lastvagnar.

I Tyskland står tunga lastbilar och andra kommersiella fordon för ungefär 36 procent av landets inhemska transportutsläpp. Lastbilarna som ska levereras till Amazon, kommer att ersätta företagets diesellastbilar.

Fakta om Volvo FH Electric

Batterikapacitet: 540 kWh.

Effekt: 490 kW kontinuerlig effekt.

Räckvidden är upp till 300 km, men Volvo FH Electric kan täcka avstånd upp till 500 km under en normal arbetsdag om man utnyttjar till exempel lunchrasten för att fylla på batterierna med laddning.

– Amazon har åtagit sig att minska koldioxidutsläppen i sin flotta, men att minska utsläppen för regionala transporter har tills nu varit väldigt svårt, säger Andreas Marschner, Vice President Transportation Services Europe på Amazon och fortsätter:

– Därför är det en så viktig milstolpe och vi välkomnar dessa tunga ellastbilar från Volvo till vår flotta. Vi driver ett av de snabbast växande elektrifieringsprojekten i transportbranschen, och vi kommer att fortsätta att investera och förnya oss för att minska våra koldioxidutsläpp och kunna leverera paket till kunder med nollutsläpp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109