23948sdkhjf

De blir ny generalagent för Mercedes-Benz lastbilar

Veho Import är från och med 1 oktober ny generalagent för Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige och tar över lastbilsverksamheten från Mercedes-Benz Sverige.

Omkring 800 tunga lastbilar årligen säljer Mercedes-Benz i Sverige och totalt är ca 6 500 fordon i trafik. Det är alltså en stor affär både för försäljning och eftermarknad som Veho Import nu tar över.

– Vi är generalagent för Mercedes-Benz Lastbilar i Finland, Estland, Lettland och Litauen sedan tidigare och vi säljer lastbilar vid fyra anläggningar i Sverige, säger Veho Imports vd Tobias Sigerstad.

Veho kommer i fortsättningen att årligen leverera totalt omkring 5 000 lastbilar på de olika marknaderna.

Vid Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige ser man också positivt på framtiden. Alla personer som arbetat inom verksamheten kommer att följa med till Veho Import AB som får sitt kontor i Hyllie i Malmö.

– Vi har jobbat hårt och länge med att få alla pusselbitar på plats, men nu trycker vi på knappen och kör, säger Bengt-Ove Hedborg som är chef för försäljning och service för Mercedes Lastbilar i Sverige.

Vehos långa erfarenhet i Norden och Baltikum samt ett starkt och dedikerat nätverk i Sverige menar företaget är förutsättningar för att kunna erbjuda goda kundupplevelser och tillgänglighet för Sveriges lastbilskunder.

– Vi vet vad lastbilskunder kräver när det gäller bra tillgänglighet på verkstäder och reservdelar, och det kommer vi satsa hårt på att utveckla i Sverige. En annan nyckelfråga är att skapa hållbara lösningar för transportbranschen, vilket vi redan jobbar med tillsammans med våra kunder. Elektrifiering är inte något vi planerar för – vi är redan där, säger Tobias.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093