23948sdkhjf

En ultramodern batterifabrik ska upprättas i Växjö

Micropower har lämnat in en ansökan för en kombinerad batterifabrik, laddarfabrik och huvudkontor. Arkitektbolaget har fått i uppdrag att rita anläggningen.

Den nya anläggningen utformas för att kunna expandera i flera riktningar. Detta för att förbereda sig för fortsatt expansion av den gröna omställningen.

I Öjaby ska drygt 20 000 kvadratmeter lokaler uppföras.

– Bygget är helt avgörande för att gå vidare med expansionen av bolaget. Vi har haft en fantastisk resa under de senaste åren och den vill vi fortsätta framåt. Vi står mitt i omställningen till elektrifiering och hjälper industrin hitta nya miljö- och klimatsmarta lösningar. Nu samlar vi alla våra medarbetare i Växjö på samma plats och det kommer ge oss en enorm drivkraft framåt, säger Torbjörn Gustafsson, CEO Micropower Group.

Redan från start har ett omfattande hållbarhetsprogram upprättats. Anläggningen avser att spegla Micropowers värdegrund i form av resurssnålhet och miljöpåverkan.

Som exempel kommer dagvatten skötas helt inom fastigheten med regnbäddar, dagvattendammar och lummig grönska som samlar upp vattnet och lyfter utemiljön. För att försörja produktionsanläggningen med el kommer en stor mängd solceller installeras.

– Utformningen var jätteviktig för oss. Byggnaden är inte bara en plats där vi verkar utan ska representera vilka Micropower är. Det tycker vi att Arkitektbolaget har fångat mycket bra, säger Torbjörn Gustafsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078