23948sdkhjf

Regeringen föreslår YKB på distans – "Större frihet"

På Elmia Lastbil som arrangerades förra veckan i Jönköping, presenterades flera nyheter inom transportbranschen. Mässans utställare lyfte vikten av bland annat elektrifiering, vätgas, laddinfrastruktur men också om kompetensbrist.

Under mässans invigningstal presenterade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S), dels nyheten om längre lastbilar, dels att han avser att lägga fram ett förslag om att YKB-utbildningar ska kunna genomföras på distans.

Förslaget har mottagits positivt av bland annat Transportföretagen som säger att förslaget skulle innebära ”större frihet att möta kravet på utbildning”.

– Vi ser fram emot ett kommande förslag som skulle innebära större frihet att möta kravet på utbildning och de föränderliga kompetenskrav som väntar framöver. När det gäller YKB-utbildning på distans förutsätter detta ändringar i regelverket hos Transportstyrelsen och vi ser fram emot att ha en dialog med berörda myndigheter när beslutet fattas, säger Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning på Transportföretagen, i en kommentar och fortsätter:

– Vi har länge arbetat för att regeringen ska möjliggöra distansutbildning för yrkeskompetensbevis, YKB, samt andra relaterade regelförändringar. Det finns stora fördelar med utbildning på distans – inte minst ökad flexibilitet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Rekordmängder miljöfarligt gods stoppades förra året
Volvos finanschef lämnar omedelbart
Från Malmö till Vilhelmina – elever kör lastbil genom Sverige
Här har ellastbilar företräde
Efter framgångsåret – DSV räknar med bakslag i år
Utmanande år för Postnord
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.125