23948sdkhjf

Hans roll behövs inte längre – Volvos vice vd får lämna

Jan Gurander ska lämna rollen som vice vd för Volvokoncernen - ett beslut som verkställs från och med den 31 december 2022. Anledningen? Behovet av hans roll finns inte längre.

Tjänsten ska inte längre vara kvar, berättar Claes Eliasson, ansvarig för Volvokoncernens medierelationer, för Verkstäderna.

Jan Guranders övriga ledningsuppdrag inom koncernen kommer gradvis att delas upp på övriga medlemmar av Volvokoncernens ledning.

Gurander har arbetat hos oss sedan 2014 och har arbetat med två stora uppdrag. Dels har hans uppgift varit att omorganisera gentemot en decentraliserad modell samt med vår transformationsagenda morgondagens affär, berättar Claes Eliasson för oss. 

Han fortsätter: 

 Nu uppfattar bolaget att dessa uppdrag är ganska klara och att vi inte längre är i behov av rollen.

Från och med den 1 januari kommer Jan Gurander att stå till vd och och koncernchef Martin Lundsteds förfogande. 

Det innebär att Jan Gurander inte längre kommer arbeta kvar hos oss, men finnas tillgänglig på uppdragsbasis, förklarar Claes Eliasson.

Martin Lundstedt, vd och koncernchef, förklarar i en kommentar:

Som vice vd, finanschef och ordförande för flera affärsområden under de senaste nio åren har Jan varit en av nyckelpersonerna bakom koncernens positiva tillväxt- och lönsamhetsutveckling, samt vår stärkta finansiella position.

Han fortsätter:

– Han har även varit starkt bidragande i arbetet med vår strategiska riktning för att leda transformationen mot hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Låt mig uttrycka min uppskattning för hans betydande insats genom åren och jag ser fram emot ett fortsatt samarbete.

Jan Guranders karriär:

Jan Gurander har en lång och framgångsrik karriär inom Volvokoncernen, med start som finanschef 2014. Han hade befattningen som tillförordnad vd och koncernchef under delar av 2015 och utsågs till vice vd 2016. Före sin karriär inom Volvokoncernen har Jan Gurander haft befattningen som finanschef inom en rad företag i fordonsindustrin och har en bakgrund inom finanssektorn.

Källa: Volvo

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078