23948sdkhjf

H&M:s lagerutbyggnad öppnat

Arvato Supply Chain Solutions bakom nya höglagret i Polen.

Utbyggnaden av H&M:s höglager och distributionscenter i Polen är slutfört. Arvato Supply Chain Solutions som står bakom byggandet, är leverantör inom området supply chain management och e-handel, sköter H&M:s onlineverksamhet i Östeuropa.

Klädkedjans lager utökades till 75 000 kvadratmeter och har plats för 240 000 kartonger och den totala lagringskapaciteten uppgår nu till omkring 420 000 kartonger.

– Utbyggnaden blev nödvändig för att hantera vår kunds kontinuerliga volymtillväxt snabbare och mer flexibelt, betonade Lidia Ratajczak-Kluck, vd för Arvato Supply Chain Solutions i Polen, i en kommentar.

Enligt Arvato Supply Chain Solutions har hanteringsvolymen ökat med 30 procent genom utbyggnaden. Bland annat har höglagret ett 123 meter långt transportband som transporterar kartonger till den äldre delen av byggnaden. Totalt är transportbanan cirka 3,5 kilometer lång.

– Polen är och förblir en stark tillväxtmarknad för Arvato Supply Chain Solutions. Sedan 2015 har vi öppnat nya logistikcenter där varje år för en hel rad kunder som främst drar nytta av online-detaljhandeln. Som ett centralt logistiknav med korta leveranstider för nationell distribution, men också för hela den central- och östeuropeiska regionen samt de stora försäljningsmarknaderna i Västeuropa, är Polen en viktig plats för att stärka vår och våra kunders internationella närvaro, säger Lidia Ratajczak-Kluck.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ytterligare logistikanläggning tar fart – Helsingborg växer
Rekordmängder miljöfarligt gods stoppades förra året
Volvos finanschef lämnar omedelbart
Från Malmö till Vilhelmina – elever kör lastbil genom Sverige
Här har ellastbilar företräde
Efter framgångsåret – DSV räknar med bakslag i år
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.125