23948sdkhjf

Nyhetssvep: juli

Vi har sammanställt nyheterna från juli. Här finns allt från nya förvärv till samarbeten med Coca-Cola.

Tempcon köper norrländskt bolag

I början av juli förvärvade Tempcon det Umeåbaserade bolaget Foodcargo Nord. Företaget har sedan tidigare varit underleverantör till Tempcon och nu vill Tempcon stärka och samordna distributionstransporter med företagets dotterbolag Logex i Norrland.

Foodcargo Nord har en omsättning på 30 miljoner kronor, 18 fordon och 22 anställda.

– Genom förvärvet av Foodcargo Nord AB kan vi på ett bättre sätt optimera verksamheten i Norrland och på ett effektivare sätt få ut positiva synergieffekter för vår distributionstrafik där. På det sättet kommer vi kunna erbjuda våra nuvarande och kommande kunder ett ännu bättre erbjudande. säger Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group.

Kilenkrysset förvärvar

Kilenkrysset har förvärvat en fastighet inom Stockholm Nord Logistikcenter tillsammans med Fordonsbolaget. Logistikfastighetsbolaget kommer att bygga en anläggning om 10 398 kvadratmeter för Fordonsbolaget att hyra.

– Det är med glädje som vi påbörjar detta projekt tillsammans med Fordonsbolaget. Vi har känt varandra sedan några år tillbaka och hela tiden har vi haft en gemensam målbild att hitta den ultimata placeringen inom Rosersberg Logistikområde, och nu föll allting på plats! Ska bli spännande att följa etableringen och se deras framtida bidrag till utvecklingen av fordonsbranschen säger Jan Persson , vd, ägare och styrelseordförande Kilenkrysset.

Ny ekonomichef till Tempcon

Peter Elvefors blir från och med september ny ekonomichef för Tempcon Group, och efterträder där med Lotta Eriksson på posten. Tidigare har Peter Elvefors varit ekonomichef på Norrvidinge och liknade roller på ForSea och S:t Eriks.

– Vi är mycket nöjda med att vi lyckats rekrytera Peter till Tempcon. Han kommer tillföra bred och djup kompetens som gör att vi kan ta nästa steg i utvecklingen inom ekonomi- och finansområdet. Han har också tidigare erfarenhet av arbete med Private Equity och Accent vilket är en stor fördel, säger Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon Group, i en kommentar.

Coca-Cola väljer Malmö LBC

Malmö LBC har tecknat ett avtal med Coca-Cola för eldrivna transporter av dryckesleveranser i Stockholmsregionen. Avtalet löper tre år och omfattar distribution med Volvos nya eldrivna lastbilar FM 4x2 T Electric och startar i december i år.

– För Malmö LBC är detta ett naturligt steg på vägen mot en framtid där våra delägare och underleverantörer även kommer att hantera autonoma fordon drivna av 100 procent fossilfria bio-, vätgas- och elektrobränslen. Vi arbetar för att vara en samarbetspartner som hjälper våra kunder i deras klimatomställningsarbete, säger en nöjd Anders Jönsson, vd på Malmö LBC, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han ska leda Göteborgs Hamn
Renoverade växellådor kan bli både billigare och bättre
Veckans konkurser – sju bolag lägger ner
Så mycket har Frode Laursen minskat koldioxidutsläppen
Lastbilstillverkaren Scania stänger sin fabrik – bygger om till el
Freja expanderar i Kina

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.365