23948sdkhjf

Eldrivet pråmfartyg ska reducera utsläppen

Avatar Logistics och Jehander har undertecknat en gemensam avsiktsförklaring om att bygga ett nytt eldrivet pråmfartyg för transporter av sand och grus inom Stockholmsregionen. Avtars befintliga fartyg ’MS Jehander 1’ transporterar sedan tidigare ballastmaterial till betongfabrikerna inne i Stockholm, och det nya fartyget planeras att tas i drift om två år.

Det meddelas i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att vi undertecknat en gemensam avsiktsförklaring kring bygget av ett nytt, miljöeffektivt pråmfartyg anpassat för bulktransporter inom Stockholmsområdet. Det eldrivna pråmfartyget blir mer tekniskt avancerat och får dubbel lastkapacitet. Det innebär att pråmfartyget för varje last kan ersätta 100 lastbilar på landvägen. Med den planerade eldriften kommer pråmfartyget också att minska Jehanders koldioxidpåverkan med upp till 95 procent jämfört med motsvarande lastbilsalternativ. Det kommer starkt att bidra till en renare miljö i Stockholms innerstad, säger Johan Lantz, vd för Avatar Logistics, i en kommentar.

Fartyg är speciellt anpassade för trafik inom det inrikes transportsystemet och på urbana vattenvägar.

– Vi vill fortsätta att utnyttja sjöfarten och också öka våra sjötransporter inom hela Mälaren. Fartygstransporternaökar hållbarheten och effektiviteten för både oss och samhället i stort. Ett nytt eldrivet pråmfartyg är ett naturligt steg i vår miljöstrategi, säger Mats Björkryd, vd Jehander.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Fullsatt när Järnvägsdagen arrangerades
Bring tror på returplattform
Nu tar Maersk farväl till Ryssland
Så mycket lägger Scania i sin nya riskkapitalfond
Osannolika färden: Elva dagar som fripassagerare på roder
Veckans konkurser: Nio mindre åkerier går i putten
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.14