23948sdkhjf

Apotea expanderar – bygger logistikcenter

I dagsläget har Apotea logistikcentret i Morgongåva där nätapoteket investerat miljoner i lagerautomation. Nu expanderar bolaget och planerar inför byggandet av ett högautomatiserat logistikcenter i Varberg.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Logistikcentret kommer att byggas intill E6:an i Varberg och mäta omkring 40 000 kvadratmeter. Därtill kommer anläggningen att ha en kapacitet på att leverera 1 miljon paket i månaden och sysselsätta omkring 400 anställda.

– Det nya lagret i Varberg kommer att ge oss möjlighet till snabbare leveranser i Syd- och Västsverige inklusive Göteborg och Malmö. Logistikcentret kommer att vara högautomatiserat med tydlig hållbarhetsprofil, gröna energilösningar och förhoppningsvis, Sveriges största solcellsanläggning på taket, säger Pär Svärdson, vd på Apotea, i en kommentar.

Planerad byggstart är i höst, och nätapoteket hoppas på att verksamheten ska vara igång vid årsskiftet 2023/2024.

– Vi är väldigt glada över att Apotea har valt Varberg för sin fortsatta expansion. Apotea kommer att skapa hundratals nya arbetstillfällen och är ett expansivt bolag som utvecklar framtidens hållbara logistik, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande.

Apoteas logistikcenter i Morgongåva på 38 000 kvadratmeter sysselsätter närmare 800 personer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1