23948sdkhjf

Tufft kvartal för Footway – drabbat av produktions- och logistikproblem

Även förlusterna ökar för bolaget.

Flera modebolag vittnar om ett utmanande första kvartal. Så även e-handelskoncernen Footway Group, som på morgonen släppte sin första kvartalsrapport för året, januari till mars.

Nettoomsättningen rasade med 31,3 procent till 234,4 miljoner kronor jämfört med 341,1 miljoner under motsvarande period i fjol. Även förlusten ökade kraftigt. Rörelseresultatet, EBITDA, uppgick till -71,2 miljoner kronor jämfört med -12,8 miljoner under första kvartalet 2021.  

Skälen till den kraftiga nedgången uppges vara minskad efterfrågan på grund av en sen vår samt en orolig omvärld. Bolaget har även drabbats av produktions- och logistikproblem hos leverantörerna vilket har inneburit försenade leveranser till Footway, vilket påverkat försäljningen "betydande". 

Footway har gjort en rad förvärv under de senaste åren. Framåt planeras för ytterligare uppköp. I linje med det har bolaget tillförts 126 miljoner kronor efter en företrädesemission. Kapitalet ska förutom förvärv även användas till automatisering av lager och "för att uppnå en balanserad finansieringsstruktur".

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
”Du kan spara en halv miljon om året på Byggbilen”
Einride tar in rekord-kapital
Efter uppköpet – åtta orter blir två regioner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.143