23948sdkhjf

Wiklunds Åkeri blir Årets företagare

Järfälla kommun har delat ut priset "Årets företagare 2022" till Wiklunds åkeri.

Utmärkelsen ”Årets företagare i Järfälla” är ett samarbete mellan Företagarna och Järfälla kommun. I år gick priset till Wiklunds åkeri för bland annat sin logistiklösning i Barkarbystaden. Det framgår ur ett pressmeddelande.

"Med Tommi Pettersson och Curt Wiklund i spetsen har det anrika företaget Wiklunds Åkeri till sin redan breda verksamhet inom transport, lagring och avfallshantering adderat en logistiklösning i världsklass i och med styrningen av byggtransporter till Barkarbystaden. Fram till 2032 beräknas 488 000 byggtransporter anlända Sveriges största och mest spännande stadsutvecklingsprojekt, vilket ställer höga krav på att Wiklunds Åkeri gör logistik enkelt. Men förutom enkla och optimerade logistikflöden så arbetar Wiklunds Åkeri även aktivt för en grön omställning och för trygga och säkra arbetsplatser. Under Tommis och Curts ledning går Wiklunds Åkeri mot nollutsläpp från den över 160 fordon stora transportflottan, bidrar till omställning till cirkulära materialflöden och investerar i egna solceller. Med sitt gedigna kunnande, långa erfarenhet och uttalade serviceinriktning är Tommi och Curt värdiga representanter för ett transportföretag som hör framtiden till." Löd juryns motivering.

Att dela ut priset till Årets företagare och Årets unga företagare är ett av de finaste uppdragen man har som kommunstyrelsens ordförande och ordförande i juryn för Årets företagare och det är alltid lika högtidligt och roligt att få vara med och överraska de ovetande vinnarna. Wiklunds Åkeri är ett företag som, med sin logistiklösning, på ett mycket bra sätt bidrar till att hela Barkarbystaden kan växa och utvecklas på bästa möjliga sätt, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i en kommentar.

Samtidigt delades priset ”Årets unga företagare” ut, där Fisk & skaldjursbilen fick priset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078