23948sdkhjf

Ny ordförande för Näringslivets Transportråd

Under Näringslivets Transportråd årsstämma i slutet av april valdes Ted Lundström till ny ordförande.

Ted Lundström, som är chef för global logistik på stålföretaget Ovako, tar över ordförandeskapet för Näringslivets Transportråd efter att Jenny Larsson lämnar styrelsen och två år som ordförande. Under stämman valdes också Jessica Lundh, Volvo Cars, Martin Valdemarsson, Spendrups och Karin Aase från Teknikföretagen till nya ledamöter.

Ted Lundström har varit ledamot i styrelsen sedan förra året, och har under de senaste tio åren arbetat på Ovako.

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med medlemmarna och övriga styrelsen i NTR driva och utveckla frågor som är viktiga för transportköparna och stärker svensk konkurrenskraft. Transportområdet befinner sig i en spännande och utmanande fas så NTR:s arbete kommer vara mycket viktigt framöver, säger Ted Lundström, i en kommentar.

Under årsstämman fokuserades det också på hur EU påverkar transportpolitiken och transportköpare i Sverige. För att samtala om det fanns Europaparlamentarikerna Emma Wiesner (C), Jakop Dalunde (Mp) och Jörgen Warborn (M) på plats, samt Trafikverkets nya generaldirektör Roberto Maiorana och Sjöfartsverket generaldirektör Katarina Norén.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094