23948sdkhjf

Han ska stärka Kvarken Ports

Kvarken Ports tillsätter ny platschef.

Patrick Mattsson kommer att bli operativt ansvarig för driftverksamheten i Umeå hamn. Det efter att Kvarken Ports, som sköter driften av hamnen i Umeå samt Vasa, rekryterat en ny platschef.

Innan rollen som platschef på Kvarken Ports har Patrick Mattsson arbetat i 17 år inom SCA Logistics som bland annat avdelningschef samt varit ansvarig för den kommersiella affären och speditionstjänster.

– Patricks affärs- och logistikerfarenhet kommer vara ett starkt stöd i planering och uppstart av såväl järnvägsterminalen som under den intensiva byggnatstid som kommer. Det är också väldigt viktigt att ha en chef som alltid är på plats. Likväl har vi sett behovet av att stärka upp organisationen med fler personer. Som platschef kommer Patrick ta över en del av mina arbetsuppgifter så att jag kan fortsätta verka övergripande för Umeå och Vasa, säger Teijo Seppelin, vd för Kvarken Ports, i en kommentar.

Under våren kommer kombiterminalen att öppnas, och fler framtidssatsningar som görs i hamnen kommer innebära förändring i arbetet.

– Det är roligt att komma till en verksamhet med expansionsplaner. Dels är det allt som händer i hamnen med nya kajer och utveckling av hela hamnområdet, men också de volymökningar vi står inför, igångsättandet av järnvägsterminalen och organisationens tillväxt. Jag tror att min breda bakgrund gör att jag har en bra grund att stå på och att jag kommer kunna vara ett bra bollplank för många funktioner inom bolaget. Dessutom är vi väl rustade med bra medarbetare med hög kompetens, säger Patrick Mattsson.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11