23948sdkhjf

Logicenters rekryterar solenergiexpert

För att nå målen om att vara klimatneutrala till år 2028, har logistikfastighetsbolaget Logicenters anställt en solenergiexpert i form av Jon Malmsten. Han kommer att bli ansvarig för bolagets hållbara energilösningar och utveckla bolagets solcellsstrategi.

Logistikaktören har sedan en tid tillbaka installerat solceller på omkring 20 logistikanläggningar, något bolaget ämnar fördubbla.

– Personligen ser jag solceller som lika naturligt att bygga på ett anläggningstak som golv och väggar är att bygga invändigt. Redan idag täcker våra anläggningar en total yta på över två miljoner kvadratmeter och vår ambition är att bygga solceller på totalytan, säger Matthias Kettelhoit, vd på Logicenters, i en kommentar.

Jon Malmsten kommer senast från Aktea Energy där han varit ansvarig för strategi- och behovsanalys av laddinfrastruktur åt företag som planerat att övergå till fossilfri drift av bilar. Innan dess har han varit adjunkt på Högskolan på Gotland med fokus på vindkraftsteknik.

– Jag är väldigt glad över att få denna möjlighet att utmana mig själv och vara en del mot de högt uppsatta hållbarhetsmålen med en koldioxidneutral verksamhet. Vi som bygger stora logistikanläggningar har ypperliga förutsättningar och därmed ett ansvar att ta en ledande roll inom utbyggnaden av solenergi på våra stora tak. Här finns också intressanta synergier då solelen kan ladda framtidens eldrivna distributionsbilar, säger Jon Malmsten.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.158