23948sdkhjf

Postnord och Zalando elektrifierar

Postnord och Zalando har slagit sig samman i ett elektrifieringsprojekt. För att fler leveranser ska bli fossilfria, kommer Postnord att ersätta den befintliga körningen mellan terminalen i Veddesta och lagret i Brunna med en ellastbil från Scania. Postnord, som utför Zalandos beställningar, räknar med att minska koldioxidutsläppen med 202 kilo per dag.

Att hitta bra alternativ för tyngre elfordon har länge varit svårt. Tillsammans med Zalando startar vi nu detta pilotprojekt som också inkluderar laddinfrastruktur. Att det finns möjligheter att ladda med el är en förutsättning för att kunna ha eldrivna bilar som fungerar i vår produktion. Med det här samarbetet kan både vi som distributör och Zalando som e-handelsplattform lära oss hur vi ska investera framöver, säger Mathias Krümmel, vd för Postnord Sverige i en kommentar.

Pilotprojektet drog igång under det första kvartalet och syftar till att hitta en struktur för eltransporter. Ellastbilen från Scania, en 25 P A4X2NB, kan laddas till 100 procent på 1,5 timmar och har en batterikapacitet på 300 kW/h.

Sedan tidigare kör Postnord omkring 28 procent av sin fordonsflotta på el. Nära en fjärdedel av Postnords drivmedel utgörs av förnybara bränslen för egna och inköpta transporter samtidigt som 66 procent av brevförsändelserna skickas med tåg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094