23948sdkhjf

Här byggs elmotorfabrik för tunga fordon

Logistikfastighetsbolaget Evolv och NCC kommer att bygga en fabrik för elmotorer åt det amerikanska företaget Dana Incorporated som tillverkar transmissionsutrustning. Fabriken placeras i Åmål och kommer att bli Europas första stora elmotorfabrik för tunga fordon. Det meddelar NCC i ett pressmeddelande.

– Genom samverkan med NCC får vi en effektiv byggprocess och nya fabrikslokaler som är väl anpassade efter vår kunds önskemål. Med den nya toppmoderna anläggningen tar Sverige och Åmål täten i den gröna omställningen och möter den ökade efterfrågan på hållbart tillverkade elmotorer och e-framdrivningssystem, säger Philip Svahn, transaktionschef på Evolv i en kommentar.

Totalt kommer anläggningen att uppgå till 8 500 kvadratmeter, och ordervärdet på fabriken ligger på omkring 130 miljoner kronor. Fabriken planeras att vara klar under första halvåret 2023.

Genom att vi samarbetar i partnering har vi från tidigt skede kunnat nyttja NCC:s breda kompetens och tillsammans tagit fram innovativa lösningar. Nu ser vi fram emot att bygga moderna lokaler för tillverkning som möter behoven och bidrar till fordonsindustrins hållbara utveckling, säger Martin Smederöd, projektchef NCC Building Sweden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109