23948sdkhjf

Schenker först ut att köra nya ellastbilen

Tidigare under förra året visade Merzedes-Benz upp sin nya ellastbil eActros. En lastbil med en räckvidd om 200 kilometer och som sattes i produktion under hösten. Nu blir Schenker först i världen med att ta emot den 19 ton tunga serietillverkade ellastbilen. Logistikföretaget har över 30 000 fordon, och målet är att bli ledande inom gröna transporttjänster.

– För att nå målet måste vi ha rätt blandning av fordon med alternativa drivsystem. Vi använder paketbilen FUSO eCanter från Daimler Truck i dagligt bruk i flera europeiska städer, och nu är vi spända på att se hur eActros presterar. Som marknadsledare inom landtransporter i Europa har vi ett ansvar att gå i bräschen här, säger Wolfgang Janda, Executive Vice President, Head of Network & Line Haul Management på DB Schenker i en kommentar.

Schenker testade lastbilen från förserien under 2020 för utsläppsfria leveranser i centrala Leipzig. Väl i drift kommer lastbilens batterier att laddades varje natt på en av DB Schenkers laddstationer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079