23948sdkhjf

Stororder för Scania – 112 lastbilar till Frigoscandia

Frigoscandia, som verkar inom tempererad livsmedelslogistik, har beställt 112 nya lastbilar av Scania för leverans under de kommande två åren. Orden som innefattar bland annat 73 biogaslastbilar, blir den största ordern av gasdrivna tunga lastbilar i Sverige. Det meddelar Frigoscandia i ett pressmeddelande.

– På Frigoscandia pågår nu en omställning till fossilfri drift där vi successivt byter ut våra konventionella diesellastbilar mot fordon som drivs med förnybara drivmedel. Målet är att vi ska nå fossilfri drift 2025 och dessa nya fordon utgör ett viktigt steg i omställningen, säger Peter Haveneth, vd på Frigoscandia i en kommentar.

Fordonen från Scania kommer att delas upp mellan Frigoscandias dotterbolag Svebol Logistics och Frigoscandia Åkeri. Lastbilarna är av modellen 410 R-, 460 R- och 500 R, har en minskad bränsleförbrukning och där merparten av fordonen drivs på flytande biogas medan de andra går på biodiesel tillverkad av rapsolja.

Vi står mitt i en omställning till fossilfria fordon som ska bidra till Sveriges klimatmål för transportsektorn 2030 och därefter. Vi måste arbeta med flera åtgärder samtidigt: biodrivmedel, eldrift, bränslesnåla motorer och smartare logistik. Det är oerhört glädjande att Frigoscandia satsar på biodrivmedel som ger möjlighet att snabbt minska klimatavtrycket, säger Henrik Dahlsson, senior rådgivare för hållbara transporter på Scania Sverige.

Tidigare i november stod det klart att Norska Posten AS säljer Frigoscandia till det tyska investmentbolaget Mutares något som är tänkt att stärka segmentet Goods & Services som en ny plattformsinvestering med flera tilläggsmöjligheter i Norden och det europeiska fastlandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109