23948sdkhjf

Stororder för BYD – 200 lastbilar till Einride

Den kinesiska tillverkaren av lastbilar och bussar, BYD, har fått en order på 200 batterielektriska lastbilar av märket Class 8 8TT från Einride. Ellastbilarna ska användas i USA, och för BYD är det den största ordern som genomförts utanför Asiens gränser.

Fordonen tillverkas i Kalifornien och kommer att börja levereras i februari och 12 månader framåt. Ellastbilarna kommer Einride att använda för att utöka sin globala flotta, och fordonen kommer att utrustas med teknologiplattformen Saga.

– När vi fortsätter att utöka vår verksamhet i USA och tillhandahåller vår kompletta fraktlösning i stor skala, är det absolut nödvändigt att ha en OEM-partner som kan samarbeta med oss för att leverera de bästa elfordonen i klassen. Denna fordonsflotta, som kommer att levereras i en branschledande takt och volym, kommer att tillåta oss att effektivt tillhandahålla elektriska, kostnadseffektiva och utsläppsfria transporter till våra kunder, säger Niklas Reinedahl, General Manager North America på Einride, i en kommentar.

Lastbilarna är utrustade med 563 kWh batteripaket av järnfosfat, ett elektroniskt parkeringsbromsssystem, och kommer att ha upp till 185 kW laddningskapacitet. Räckvidden 8TT når 320 kilometer per laddning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125