23948sdkhjf

Endast fossilfria leveransalternativ hos Lyko

Numera kan kunder till Lyko endast välja fossilfria leveranser när de handlar hos e-handlaren tillika skönhetsspecialisten. Lyko är en av de största e-handlarna i landet och köper upp transporter för leverans av produkterna. För att påskynda omställningen till fossilfria leveransalternativ, väljer företaget att alla kundleveranser ska ske med fossilfria fordon och premierar de aktörer som lyckas vara fossilfria.

– Inget bla bla bla… vi vill göra skillnad och fossilfria leveranser i Sverige är möjligt idag tack vare den snabba utvecklingen hos flera transportörer. Vi såg det därför som vår skyldighet att införa det för alla våra kundleveranser i Sverige, säger Tom Thörnblom, kommunikation- och hållbarhetschef på Lyko, i ett pressmeddelande.

96 procent av Lykos kunder kommer att erbjudas minst två fraktalternativ och 94 procent minst två olika fraktbolag. Beroende på kundernas postnummer kommer de olika alternativen att visas. Lykos hoppas samtidigt på att erbjuda fler leveransalternativ i takt med att transportbolag kan garantera fossilfria leveranser.

– Omställningen till fossilfritt påverkar inte våra snabba leveranstider. Flera av transportörerna har investerat i egna bränslecisterner på sina terminaler och har strikta instruktioner till personalen för tankning ute på rutt, för att säkerställa att de endast använder fossilfria bränslen, säger Daniel Thyberg, External Logistic Lead på Lyko.

Transportörer har godkänt att varje gång de misslyckas med att tanka fossilfritt, kommer de att donera 500 kronor till Naturskyddsföreningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Oslo-Stockholm får högsta prioritet
BÖTER: Förare tog inte rast i tid
Extrem brist på förare i Norrbotten
Veckans konkurser: Fem åkerier i konkurs, en budfirma
Komponentbristen: Vip-kö för ellastbilar
Stoppades med stulna markvibratorer – åtalas för grovt häleri
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.359