23948sdkhjf

Historiskt starkt år för Postnord

2021 blev ett starkt år för Postnord som hade det högsta årsresultatet sådan bolaget bilades 2009. Nettoomsättningen för helåret landade på 40 693 miljoner svenska kronor, vilket går att jämföra med de 38 729 miljoner kronorna året innan, samtidigt uppgick rörelseresultatet till 2 481 miljoner kronor.

Postnords starka resultat för helåret förklaras av den ökande e-handeln som lett till större volymer. Det fjärde kvartalet genererade dock en minskning om en procent, vilket beror på minskade bevvolymer, höga produktionskostnader samt högs sjukdomssiffror kopplade till smittspridningen av coronaviruset under vintern.

– Vi fortsätter att förstärka paketaffären genom investeringar i våra terminaler och utrullning av ytterligare 3 000 paketboxar under 2021. I det fjärde kvartalet stärkte vi hemleveranserbjudanden i Sverige ytterligare genom garanterad hemleverans av varubrev (vår brevtjänst för mindre paket till dörren). Det är glädjande att konstatera att sedan slutet av året är såväl Postnord i Sverige som i Danmark det varumärke inom branschen som konsumenter anser har högst attraktionskraft, säger Annmarie Gardshol, koncernchef för Postnord i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125