23948sdkhjf

Historiskt starkt år för Postnord

2021 blev ett starkt år för Postnord som hade det högsta årsresultatet sådan bolaget bilades 2009. Nettoomsättningen för helåret landade på 40 693 miljoner svenska kronor, vilket går att jämföra med de 38 729 miljoner kronorna året innan, samtidigt uppgick rörelseresultatet till 2 481 miljoner kronor.

Postnords starka resultat för helåret förklaras av den ökande e-handeln som lett till större volymer. Det fjärde kvartalet genererade dock en minskning om en procent, vilket beror på minskade bevvolymer, höga produktionskostnader samt högs sjukdomssiffror kopplade till smittspridningen av coronaviruset under vintern.

– Vi fortsätter att förstärka paketaffären genom investeringar i våra terminaler och utrullning av ytterligare 3 000 paketboxar under 2021. I det fjärde kvartalet stärkte vi hemleveranserbjudanden i Sverige ytterligare genom garanterad hemleverans av varubrev (vår brevtjänst för mindre paket till dörren). Det är glädjande att konstatera att sedan slutet av året är såväl Postnord i Sverige som i Danmark det varumärke inom branschen som konsumenter anser har högst attraktionskraft, säger Annmarie Gardshol, koncernchef för Postnord i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Oslo-Stockholm får högsta prioritet
BÖTER: Förare tog inte rast i tid
Extrem brist på förare i Norrbotten
Veckans konkurser: Fem åkerier i konkurs, en budfirma
Komponentbristen: Vip-kö för ellastbilar
Stoppades med stulna markvibratorer – åtalas för grovt häleri
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.141