23948sdkhjf

De expanderar sin produktion inom eldrift

Inmotion Technologies, som levererar elmotorer och utrustning till industri- och fordonssektorn, ska expandera sin verksamhet i Tyresö med en produktionsanläggning på 6 000 kvadratmeter. Under torsdagen togs det första spadtaget till anläggningen där Balder är byggherrar.

– Stora kunder inom lastbilssektorn driver på utvecklingen av elektrifiering vilket skapar en stark efterfrågan på våra produkter och tjänster. Det känns väldigt kul och stimulerande att vara en del av lösningen på klimatkrisen där våra produkter ingår i elektriska fordon och påskyndar omställningarna. Efterfrågan är väldigt starkt och vi är inne i en otroligt expansiv fas där vi skapar Sveriges största fabrik för fordonsmonterade invertrar och kraftelektronik, säger Martin Wennerblom, marknadschef på Inmotion Technologies i en kommentar.

Produktionsanläggningen kommer att byggas i direkt anslutning till den befintliga byggnaden. Den nya produktionsanläggningen och Inmotions övriga investeringar beräknas sysselsätta upp till 100 nya medarbetare på fem års sikt och ha kapacitet att leverera utrustning till minst 200 000 fordon per år. Totalt görs en investering om 250 miljoner kronor.

Byggnationen startar i februari och invigning planeras till sommaren 2023.

Sveriges mobilitetssektor hjälper Europa att vara pionjär i övergången till elfordon tack vare avancerad kompetens och teknologi och en blomstrande innovationsmiljö. Det gläder mig att välkomna denna strategiska investering från ännu en ledande internationell leverantör av elektrifieringslösningar, som kommer att ge fler jobb, kompetens och större möjligheter till medskapande, säger Anna Hallberg, minister för utrikeshandel och nordiska frågor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156