23948sdkhjf

Kicks ska möta växande e-handel med ny lagersatsning

Kicks investerar över 200 miljoner kronor i ett nytt högautomatiserat nordiskt lager om 29 000 kvadratmeter. Detta för att göra logistiken mer skalbar och för att hantera både varuförsörjningen till butik och serva kunderna i Sverige, Norge och Finland i den enligt bolaget snabbt växande e-handeln.

– Vi lämnar ett händelserikt år bakom oss med en stark tillväxt och därmed rekordförsäljning, såväl som ytterligare stärkt lönsamhet, och det är med stor tilltro till framtiden som vi nu står redo att gå vidare med denna investering. Vi ser också att vi idag har en välfungerande omnikanalsstrategi som kunderna verkligen uppskattar och med en konsoliderad och framtidssäkrad logiskplattform kommer vi vara väl rustade för att stärka vår marknadsposition ytterligare, säger Freddy Sobin, vd på Kicks i en kommentar.

Det nya lagret invid E4:an vid Rosersberg utanför Stockholm förväntas tas i drift i början av 2024 och följer på nya e-handelssatsningar som påbörjats som att plocka e-handelsorder i butik, en lösning som kommer att lanseras fullt ut och skalas upp under 2022.

Samarbetspartner i den nya lagersatsningen är Bockasjö och Kilenkrysset och enligt ett pressmeddelande ska samtliga medarbetare på Kicks befintliga e-handelslager i Jordbro erbjudas möjligheten att följa med till det nya lagret.

– Efter månader av förberedelser och hårt arbete av alla involverade team så känns det väldigt roligt att kunna kommunicera att vi nu tar nästa steg i Kicks Supply Chain Transformation och att vi har fattat ett investeringsbeslut som kommer framtidssäkra KICKS affär. Vi ser verkligen fram emot att påbörja implementationsfasen av det nya lagret i nära samarbete med bland annat Bockasjö, säger David Heeroma, COO, på KICKS.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125