23948sdkhjf

Ny tågpendel mellan Lübeck och Halmstad

En ny tågpendel kommer att gå från Halmstad till Lübeck med start i april i år. Det är det tyska företaget Bode Spedition som har etablerat en direktförbindelse två dagar i veckan, och bakgrunden är den ökade godsvolymen som flyttats över från väg till räls.

Det känns mycket positivt att den nya pendeln är på plats och att vi underlättar för godstransporter från kontinenten via järnväg. Förutom uppenbara miljövinster när gods flyttar över till räls så minskar vi transporttiden avsevärt och ökar frekvensen till kund, säger Emil Vranjancu, marknadschef Hallands Hamnar i ett pressmeddelande.

Totalt kommer 80 enheter per vecka i containers och trailers att lastas och lossas på plats i Halmstad. Förutom den nya linjen, utgår cirka 100 tågpendlar från Hallandsregionen i veckan till delar av Sverige.

– Vi sparar cirka 70 procent koldioxid per trailer och container när vi flyttar över godset på räls och samtidigt snabbar vi upp transittiderna från kontinenten jämfört med sjötransporter. På längre sikt ser vi Halmstad som en hållbar hub för sjö- och järnvägsvolymer framåt och en gateway till andra destinationer i mitten av Sverige, säger Stev Etzrodt, vd på Spedition Bode GmbH & Co. KG.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
TIP tar över EURO-Leasings trailerflotta i Danmark
Kraftig ökning av konkurser
Helautomatiserat när DHL öppnar sin nya terminal
Efter 2M-kollapsen: Maersk säljer ikoniskt containerfartyg till MSC
SLP köper ytterligare en logistikfastighet
Transportföretagen vill se justerade kör- och vilotidsregler
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.11